Vaccinul COVID nu este “semnul fiarei”

By |2021-05-20T10:51:22+03:0011 mai, 2021|Categories: Articole, Ultimele articole|Tags: , , |0 Comments

În 2 martie 2020 am scris primul meu articol despre COVID, punând întrebarea: “Este coronavirusul o plagă biblică din vremea sfârșitului?” În timp ce recunoșteam gravitatea virusului, concluzia mea a fost c: “nu ar trebui să privim acest virus ca o urgie apocaliptică prevestită.” Am adăugat: “În schimb, ar trebui să îl privim din aceeași perspectivă ca pe celelalte epidemii și pandemii din istoria lumii. Sunt aduceri aminte tragice ale stării decăzute a lumii noastre și ale fragilității rasei noastre. Și, în timp ce facem tot ce ne stă în putință pentru a preveni și combate răspândirea virusului, ar trebui să implorăm îndurarea lui Dumnezeu. Șocul final va fi mult mai intens decât ceea ce simțim acum.”

Am dezvoltat aceste idei în alte articole, precum şi în cartea Când lumea se opreşte: cuvinte de credinţă, speranţă şi înţelepciune în mijlocul crizei * (n.tr.) (Veţi găsi cartea la fel de relevantă astăzi, precum a fost în Aprilie anul trecut, când a fost publicată. Pentru a vedea articolul despre întrebarea – ”Au fost cele şapte peceţi ale Apocalipsei rupte?” – urmaţi acest link**. Atenţie! Răspunsul este “nu”.)

La aproape un an după scrierea primului meu articol pe această temă, virusul este în continuare cu noi, cu un bilanț mondial de 2,5 milioane de decese, dintre care cinci sute de mii numai în SUA.

Din fericire, datorită unui cumul de factori, virusul pare să-și stagneze extinderea. Însă există un efort susținut în a vaccina cât mai mulți oameni posibil, mai ales pe cei care fac parte din categoriile vulnerabile.

 Întrebări din domeniul medical asupra vaccinului

 Știm îndeajuns de multe despre vaccin, încât să-l administrăm? Este posibil ca leacul să fie mai periculos decât boala?

Sunt întrebări pe care fiecare cetățean îngrijorat, din SUA sau restul lumii, și le pune.

Pe lângă acestea, sunt întrebările legate de obligativitatea vaccinului. Dacă anumite servicii vor fi restricționate celor care nu sunt vaccinați? Dacă nu vor putea folosi mijloacele de transport în comun? Dacă pașapoartele lor vor fi valabile doar dacă prezintă dovada vaccinării? Dar dacă magazinele vor fi închise pentru cei nevaccinați? Ce va fi atunci?

Acest lucru i-a determinat pe mulți americani să se împotrivească influenței statului în acest domeniu, lucru care este de înțeles. Are statul autoritatea să oblige pe toată lumea să se vaccineze, mai ales când leacul este unul nou și, în multe aspecte, nu este testat suficient?

Este o întrebare justificată, care va fi adresată din ce în ce mai des în perioada următoare.

Vaccinul fiarei?

 Cele spuse mai sus nu sunt punctul central al acestui articol. În schimb, aș dori să răspund unei întrebări teologice: este vaccinul COVID “semnul Fiarei”?

Potrivit unui articol din 16 februarie 2021, din Washington Post, această întrebare devine din ce în ce mai frecventă:

“Câteva biserici și organizații creștine cu un număr mare de urmăritori online, împreună cu influenceri creștini de pe Facebook, Instagram, TikTok, Twitter și YouTube, susțin pe nedrept că vaccinul ar conține țesuturi fetale sau microcipuri, sau fac corelații între ingredientele vaccinului și diavol. Alții vorbesc despre faptul că vaccinul și măștile ar conține sau ar prevesti “semnul fiarei”, o referință la un pasaj biblic din Apocalipsa, care sugerează că Anticristul îi va pune la încercare pe creștini, cerându-le să își pună un semn pe trup.”

După aproape un an, am primit multe întrebări de la ascultători de genul acesta, iar răspunsul meu a fost: “cu siguranță că nu”.

Sunt asemănări, dar…

 Cu siguranță, sunt asemănări între pasajul apocaliptic și situația actuală, și anume: 1) natura globală a pandemiei; 2) reacția globală și coordonată (țări care interzic accesul sau obligă la carantinarea celor care vin din anumite țări sau țări care lucrează împreună pentru a elabora un vaccin); și 3) amenințarea pierderii unor servicii dacă vaccinarea nu este implementată. Nu oglindește lucrul acesta pasajul din Apocalipsa 13:17, care vorbește de ziua în care “nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei”?

Atunci de ce afirm atât de categoric că acest vaccin nu este semnul fiarei? Să fie din cauză că sunt 100% convins că nu există nicio conspirație mondială implicată? Este din cauză că am cercetat toate ipotezele conform cărora un microcip ar fi implantat odată cu virusul?

De fapt, nu acestea sunt motivele pentru care sunt sigur că nu acesta este semnul fiarei. Ci modul în care înţeleg Biblia. Simplu spus, deoarece, în prezent, nu există nicio “fiară”. 

Conform Apocalipsei 13 (dacă o interpretăm în lumina evenimentelor viitoare), această ”fiară”, cunoscută și sub numele de Anticrist sau “omul fărădelegii” 1) va fi vindecat în mod miraculos de o rană mortală, ceea ce va face ca întreaga planetă să se minuneze și apoi să-l venereze pe acest om; 2) va huli numele lui Dumnezeu și va face război cu oamenii Lui, în cele din urmă biruindu-i; 3) toată omenirea, cu excepția creștinilor, îl va venera pe acest om; 4) va fi validat de o serie de minuni și miracole înșelătoare; 5) nimeni nu va putea vinde și cumpăra nimic fără să aibă semnul acestuia pe mână sau pe frunte.

Cine este această fiară?

 Pentru toți cei care interpretează Apocalipsa prin prisma evenimentelor viitoare, cine este această fiară? Cine este acest Anticrist? Doar cea mai forțată gimnastică exegetică poate să găsească o aplicație contemporană a Apocalipsei și chiar și așa, este departe de realitate.

“Fiara”- această figură anticristică a sfârșitului, despre care Pavel spune în 2 Tesaloniceni 2 că va fi distrusă atunci când Isus va reveni – precedă, în mod evident, “semnul fiarei”. Așadar, fără o “fiară”, nu poate exista “semnul fiarei”.

Pentru cei care interpretează Apocalipsa într-un mod simbolic, s-ar putea spune că “fiara” este un sistem de guvernare. Pun din nou întrebarea, ce sistem se potrivește descrierii din Apocalipsa 13, chiar și în mod simbolic? Dacă aș numi-o exagerare, ar fi o subestimare.

Ceea ce este curios, este că cei care nu citesc Apocalipsa prin prisma evenimentelor viitoare, sunt cei care găsesc aplicații la timpul prezent; cei care cred că evenimentele Apocalipsei se referă la evenimentele din primul secol. Pentru ei, există o aplicație apocaliptică în fiecare generație, iar punerea “semnului fiarei” poate fi extrapolată în domenii diferite.

Principiul de urmat când e vorba de încălcarea conştiinţei personale de către stat

 În timp ce, personal, văd o aplicabilitate a Apocalipsei în viitor (deși are o relevanță și pentru evenimentele din primul secol), cred că ar trebui să ne concentrăm asupra aplicabilității textului.

Atunci când ne întrebăm dacă vaccinul este literalmente “semnul fiarei”, răspunsul este cu certitudine “nu”.

Dar atunci când ne întrebăm cât de multă autoritate ar trebui să aibă statul sau cum să reacționăm atunci când suntem obligați de către stat să ne încălcăm conștiința, putem aplica principiul însemnării cu “semnul fiarei”. Aceasta este întrebarea care ar trebui să ne-o punem, deși în termeni mult mai puțin drastici decât cei descriși în Apocalipsa.

Cât despre Anticrist, putem fi siguri de un lucru: când se va ridica să cucerească lumea, vei ști. Vei mai ști și că foarte, foarte curând, adevăratul Cristos va reveni să-l nimicească.

Autor Dr. Michael Brown (www.askdrbrown.org) este gazda programului radio național Line of Fire. Ultima sa carte este: Evangelicals at the Crossroads: Will We Pass the Trump Test? (n.tr. Evanghelicii la răscruce: vom trece testul Trump?) Îl găsiți pe Facebook, Twitter sau YouTube.

*- https://www.amazon.com/When-World-Stops-Wisdom-Crisis-ebook/dp/B086V2GCMV/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=when+the+world+stops&qid=1613802243&sr=8-1&pldnSite=1

**- https://stream.org/have-the-seven-seals-of-the-book-of-revelation-been-opened/ 

Sursa articol: https://stream.org/the-covid-vaccine-is-not-mark-of-the-beast/

Sursa foto: Photo by CDC on Unsplash 

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies and third party services. Ok