Ce poveste vor spune copiii tăi?

By |2021-06-01T10:20:19+03:001 iunie, 2021|Categories: Articole, Fără categorie, Ultimele articole|Tags: , , |0 Comments
Am auzit recent această afirmație și mi-a rămas în minte… „Dacă vrei să știi sănătatea unei societăți, uită-te la copiii ei”.
Fiecare dintre noi – fie părinţi, fie adulţi – are o poveste: o poveste despre copilăria noastră, părinții noștri şi cultura familiei în care am crescut. Cu toții avem atât bune, cât și rele, suişuri și coborâșuri.
Dacă te-aş întreba despre aceste lucruri, mi-ai putea povesti. Aceste lucruri te-au modelat în persoana care eşti astăzi. Cu adevărat, trecutul tău te-a condus la prezentul pe care îl trăieşti și cine ești astăzi are o strânsă legătură cu povestea ta personală.
 

Este nebunia noua normalitate?

Lumea din jurul nostru este nebunie în acest moment și se pare că această nebunie creşte în fiecare zi. Copiii noștri nu pot să nu observe acest lucru. Viața lor este afectată de această nebunie. Copilăria lor este modelată de ea. Și multe părți din povestea lor sunt scrise cu un stilou pe care nu ei îl ţin în mână. Dar, deși lumea noastră pare să fie în pauză, copilăria copiilor noștri nu s-a oprit. Povestea lor se scrie zilnic. Perspectiva noastră asupra lumii din jurul nostru o va modela pe a lor. Temerile sau credința noastră vor deveni ale lor. Și povestea noastră se va răsfrânge inevitabil în povestea lor pentru tot restul vieții. Peste 10-20 de ani, ce fel de poveste vor spune copiii noștri? Nu, nu despre Covid sau despre anul nebunesc 2020, ci despre tine, casa ta și familia ta? Dacă sănătatea întregii noastre societăți s-ar baza exclusiv pe copiii tăi, țara noastră și viitorul nostru ar fi în stare bună?
 

Ce poveste vor spune copiii tăi?…

 
*Vor vorbi despre părinții care i-au iubit și s-au iubit unul pe celălalt?
* Vor putea să spună că viața de biserică a mamei și a tatălui era și viața de acasă?
* Va include povestea lor modul în care li s-a pus o temelie evlavioasă și spirituală pe care să-și construiască viața?
* Vor privi ei credința familiei ca fiind creștinism pozitiv sau negativ?
* Vor spune cum ai fost răbdător și înțelegător sau aspru și nerezonabil?
* Vor menționa că ai fost bun, umil, consecvent și plin de umor… sau distant, serios și a trebuit să ai întotdeauna dreptate?
* Își vor aminti că au fost înveliţi seara, la culcare, şi li s-a spus „Te iubesc” zilnic şi au fost îmbrățișați în mod frecvent?
* Vor spune o poveste diferită în unele părţi ale poveştii tale pe care ți-ai dori să le fi schimbat în timp… sau una similară?
* Îți vor atribui ție pasiunea lor pentru pentru lucrurile lui Dumnezeu sau te vor învinovăți pentru lipsa ei?
 
Aceste întrebări nu sunt menite să fie dure, dar sunt menite să fie provocatoare pentru a ne gândi sincer la asta.
Părinți, povestea copiilor voștri este scrisă chiar ACUM – o poveste pe care o vor spune în anii care vin.
Nimeni nu ține stiloul mai des decât îl ţineți voi.
Voi dețineți, în primul rând, puterea de a scrie povestea pe care o vor spune pentru tot restul vieții lor.
 

Luaţi stiloul. Scrieți cu înțelepciune.

Sănătatea lor și sănătatea societății noastre depind de aceasta.
„Un neam trece, altul vine…” Eclesiastul 1: 4
 
Acest articol a apărut inițial
 
Andrew Linder
https://godlyparent.com/
Andrew este soț, tatăl a patru copii minunați și pastor la o biserică înfloritoare. Este pasionat de parenting intenţional (intentional parenting) și îi ajută pe alți părinți și lideri să se adreseze în mod eficient generaţiei care urmează. Are un blog despre copii și familie pe site-ul https://godlyparent.com/ și oferă resurse pentru VBS (Vacation Bible School/Şcoala Biblică de Vacanţă – n.tr.) și lucrarea cu copiii pe www.KidzBlast.com.
 
Sursa:
Sursa foto: Photo by Joao Perini on Unsplash 

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies and third party services. Ok