Belșug + Secularism = Plictiseală = Stângism

By |2021-07-21T13:50:05+03:0021 iulie, 2021|Categories: Articole, Ultimele articole|Tags: , , |0 Comments

La fel cum fizicienii încearcă să explice fenomenele naturale prin ecuații, întotdeauna mi s-au părut folositoare ecuațiile în explicarea naturii umane. De exemplu, în cartea mea despre fericire, am prezentat această ecuație: N = A – R. Nefericire = Așteptări – Realitate. Diferența dintre așteptările pe care le avem pentru viața noastră și realitatea vieții noastre este o metodă de măsurare a cantității de nefericire pe care o experimentăm.

Voi oferi o altă teoremă, de această dată pentru a explica stângismul.

B + S = P = St

Belșug + Secularism = Plictiseală = Stângism

Căutarea unei ecuații care să explice stângismul (ca un curent diferit față de liberalismul tradițional) izvorăște din următoarele constatări:

Majoritatea adepților stângii provin din clasele sociale superioare sau mijlocii superioare. Acest lucru era adevărat și pentru fondatorii ideologiei de stânga, Karl Marx si Friedrich Engels. Marx a fost întreținut de familia sa și de Engels, care era un om de afaceri înstărit și fiul unui om de afaceri foarte înstărit. Toți spionii occidentali ai Uniunii Sovietice erau stabili economic. Marele finanțator al cauzelor radicale de azi este un miliardar: George Soros.

Aproape toți stângiștii sunt oameni nereligioși. Iar locul de înmulțire al stângismului, universitatea, este cea mai secularizată instituție din societatea modernă.

Acesti doi factori produc o problemă: mulți oameni nu au nicio semnificație atribuită vieților lor. Lipsa semnificației este un alt mod de a caracteriza ”plictiseala” – o plictiseală a sufletului.

Oamenii au nevoie de semnificație. După hrană, aceasta este cea mai mare nevoie umană. Oricât ar fi sexul de important, sunt oameni fericiți care trăiesc fără sex (pierderea partenerului, celibatul, jurământ de castitate), dar nu există oameni fericiți care să trăiască fără semnificație (indiferent de cât sex au parte).

Nevoia de semnificație a fost întâmpinată, în mod tradițional, de către patru lucruri: religie, familie, asigurarea traiului personal și al familiei și patriotismul. Toate încep să dispară.

Să începem cu religia. În America de azi, religia este în scădere vertiginoasă. Conform sondajelor efectuate de centrul de cercetări sociale Pew Research, mai mult de o  treime dintre americanii născuți după 1980 nu aparțin niciunei religii. Este cel mai mare procentaj înregistrat vreodată. Într-un sondaj recent efectuat de compania Gallup doar 47% dintre americani au declarat că sunt membri ai unei biserici, sinagogi sau moschei. A fost pentru prima dată de când Gallup face sondaje despre afiliația religioasă printre americani, din 1930, când majoritatea se declară ca nefiind membră a vreunei instituții religioase.

În al doilea rând avem familia. A te căsători și a întemeia o familie au fost întotdeauna surse de semnificație pentru majoritatea oamenilor. Însă, la fel ca în cazul religiei, numărul familiilor americane este în declin. Pentru prima dată în istoria Americii, conform Statista, în 2020 aproape jumătate din bărbații Americii (46%), respectiv 41% dintre femei, nu au fost căsătoriți niciodată. U.S. Census Bureau deține statistici care atestă că 85,4 milioane de americani peste 18 ani nu au fost căsătoriți; ceea ce înseamnă 130 milioane de persoane adulte. Ce este și mai îngrijorător, scrie dr. Bella DePaulo de la Universitatea Santa Barbara din California, este că ”jumătate din totalitatea oamenilor singuri nu-și doresc o relație romantică sau măcar o întâlnire.”

După cum oricare criminalist ştie, o mulțime de bărbați singuri devine o problemă pentru societate. Şi după cum omniprezenţa femeilor în ideologia stângistă printre cei mai înfuriaţi protestatari ne arată, o mulţime de femei singure nu este tocmai o binecuvântare.

O altă sursă aproape universală de semnificație este autosusţinerea financiară şi întreţinerea familiei. Acesta este motivul pentru care, chiar dacă cei săraci au dus lipsă de bani și posesiuni materiale, nu le-a lipsit semnificația. Găsirea de modalități prin care poți să îți hrănești familia, zi de zi, oferă un nivel înalt de semnificație.

În cele din urmă, apartenența la o națiune a furnizat valoare majorității oamenilor din istoria modernă. Însă dragostea de țară a murit în mare parte din Europa Occidentală după al Doilea Război Mondial și continuă să moară în America de azi.

Așa că, având cele patru surse primare de semnificație pe cale de a fi stinse – ucise în mare parte de ideologia stângistă – semnificația trebuie găsită în altă parte. Aici intervine Stânga politică, care a fost întotdeauna o religie seculară. Aceasta omoară religia tradițională și prezintă o alternativă seculară.

Această alternativă asigură semnificație, în mod cert. ”Anti-rasismul” și salvarea lumii de la amenințarea asupra existenței sale (încălzirea globală) sunt două exemple proeminente care pot umple viața cuiva.

În concluzie, singura metodă de a împiedica ideologia stângistă să distrugă America și valorile ei fundamentale de libertate este să susținem religiile iudeo-creștine, importanța căsătoriei și familiei și reușita Americii de a fi prima și cea mai măreață societate multirasială, multietnică și multinațională a lumii.

Americanii ar fi trebuit să susțină acest fapt cu fiecare generație. După cel de-al Doilea Război Mondial au uitat (sau poate nu au crezut cu adevărat niciodată) că pământul celor liberi este, cum avertiza Președintele Ronald Reagan, doar la o generație distanță de a-și pierde libertatea.

 

Sursa articol:

https://townhall.com/columnists/dennisprager/2021/04/27/affluence–secularism–boredom–leftism-n2588581

Sursa foto: Photo by Ryoji Iwata on Unsplash 

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies and third party services. Ok