Corul Bărbaților Gay din San Francisco și convertirea copiilor

By |2021-07-20T10:11:24+03:0020 iulie, 2021|Categories: Articole, Ultimele articole|Tags: , , |0 Comments

Pe 1 iulie se publică pe Youtube melodia „A Message from the Gay Community” („Un mesaj din partea comunității gay”), adresată celor care nu sunt de acord drepturile egale (i.e. căsătoria homosexuală, adopția de copii etc.), în care interpreții repetă afirmațiile „Vă vom converti copiii” și „Venim după copiii voștri”. Videoclipul a fost retras pe de platformă după un val de reacții negative, apoi reintrodus pe 9 iulie. Matt Walsh și Michael Knowles comentează.

„Scopul educației este acela de a-ți converti copiii. Pentru stânga, educația din sistemul public este educație religioasă – se referă doar la convertire.”, afirmă Matt Walsh. Dacă, de obicei, agenda convertirii copiilor nu este dezbătută direct, acest cântec reprezintă excepția. Cea mai înfiorătoare parte a clipului, după comentator, este poțiunea în care întreg corul cântă armonic „Venim după ei/ Venim după copiii voștri.” „Nimic ciudat cu asta, o grămadă de bărbați adulți cântând «Venim după copiii voștri»”, afirmă ironic Walsh. Ei își justifică acțiunea prin faptul că doresc să îi facă pe copii „mai toleranți, mai corecți”, dar va fi vorba de ideea lor despre ce înseamnă toleranța și corectitudinea; toleranța nu va fi universală: vrem ca copiii voștri să nu fie toleranți nici măcar cu voi, vrem să se întoarcă împotriva voastră – nu este vorba atât despre toleranță, cât despre celebrare, susține acesta.

Mulți contracarează reacțiile negative la acest videoclip susținând că este vorba doar de o glumă. Michael Knowles nu este de acord. „Ce de aici este o glumă?”, întreabă el. „Vom redefini în mod subtil standardele culturii – făcut; îi vom expune pe copii la lucruri nepotrivite legate de sex, în special prin intermediul Internetului – adevărat, asta se întâmplă; îi vom încuraja să iasă la proteste pentru aceste cauze radicale – adevărat. Toate acestea se întămplă”.

Deși pare suficient de clar că există un program al comunității gay, multe persoane, inclusiv de dreapta, refuză faptul că această agendă există. „Agenda lgbt este agenda stângii, este agenda teoriei critice a rasei – toate sunt puse laolaltă”, afirmă Walsh.

Pentru Knowles, întrebarea devine una politică. Se consideră că niciun act sexual, oricât de exagerat, nu trebuie văzut printr-o grilă etică, fie ea iudaică, protestantă, catolică, musulmană sau de altă natură. În schimb, există locuri unde chiar preșcolarii sunt învătați că își pot alege „genul” (un astfel de exemplu exemplu se regăsește în Brooklyn, New York) și nimeni nu poate interveni în decizia respectivă. Asta, crede Knowles, este o intervenție mai strictă decât orice s-ar putea regăsi în politica unei școli catolice.

 

Sursă imagine: screenshot la video

 

Surse video: 

Gay Men Choir of San Francisco: https://www.youtube.com/watch?v=ArOQF4kadHA&t=6s

Matt Walsh: https://www.youtube.com/watch?v=9o8nzQ5afwI

Michael Knowles: https://www.youtube.com/watch?v=ZqPI310fy44&t=248s

 

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies and third party services. Ok