Cum știi că ea este aleasa?

By |2021-07-07T12:29:08+03:007 iulie, 2021|Categories: Articole, Ultimele articole|Tags: , , , , |0 Comments
Când am scris ”14 moduri în care îți poți feri căsnicia de adulter”, câțiva oameni au subliniat, pe bună dreptate, că cea mai bună metodă de a avea o căsnicie fericită și fidelă este să te căsătorești cu persoana potrivită. Dar cum știi când ți-ai întâlnit femeia potrivită cu care să întemeiezi o familie?
 
Când vine vorba de căsătorie, bărbații șovăie din două motive. Unii dintre ei sunt extrem de pretențioși. Au în minte o listă cu caracteristicile soției perfecte: să arate bine, dar să nu fie vulgară, să fie deșteaptă, însă nu tocilară, slabă, dar o bucătăreasă pricepută etc.
 
Din păcate, nicio femeie reală nu se conformează acestor fantezii și acești bărbați sunt veșnic singuri. Al doilea tip de bărbați se uită la căsniciile eșuate ale celorlalți, în special la cea a părinților și nu se va căsători de teamă că va alege femeia greșită.
 
Adevărul este că a ști dacă ai găsit femeia potrivită nu este foarte dificil. Decizia de a mă căsători cu soția mea a fost cea mai ușoară decizie pe care am luat-o vreodată. Mai jos sunt 5 lucruri după care m-am ghidat atunci când am luat decizia că soția mea este aleasa:
 
1. Relația merge bine încă de la început. Cele mai bune relații pe care le-am văzut, inclusiv a mea, s-au desfășurat natural de la început la sfârșit. Cei doi se întâlnesc, se înțeleg de minune, încep să-și dea întâlniri și apoi se căsătoresc. Soția mea și eu nu am avut niciun moment de îndoială în tot acest timp. Tot ce ținea de relația noastră părea cel mai natural lucru din lume. Nu ne-am despărțit, ca apoi să ne împăcăm din nou. Nici măcar nu ne-am gândit la asta. Însă, sunt multe cupluri care procedează așa, de nenumărate ori. Se ceartă, apoi se împacă, apoi se ceartă din nou. Nu spun că bărbații care se află în astfel de relații volatile nu ar trebui să se căsătorească. Dar volatilitatea se va transpune și în căsătorie. Dacă această volatilitate este acceptabilă, ține de fiecare bărbat în parte și de cum evaluează el trăinicia relației.
 
2. Ea se înțelege bine cu familia și prietenii tăi. Sunt excepții de la regula aceasta: prietena ta și un membru al familiei pot să aibă, pur și simplu, trăsături de caracter incompatibile. Dar, în general, este un semnal de alarmă atunci când prietena ta nu se integrează în mediul tău. Gândește-te – familia ta te-a crescut și te-a făcut cine ești, iar prietenii ți i-ai ales pe baza intereselor și valorilor comune. Dacă ea nu-i place pe ei și viceversa, înseamnă că tu nu vezi ceva important despre prietena ta, ceva ce ei observă. Când ești îndrăgostit, de obicei, judecata și vederea îți sunt încețoșate. Apropiații tăi au o perspectivă obiectivă asupra relației tale. Asta nu înseamnă că trebuie să te desparți de o femeie doar pentru că prietenii și familia ta nu o plac. Dacă ești convins de relația voastră, fii încrezător în a merge mai departe. Dar este înțelept să cauți o părere sinceră din partea celorlalți.
 
3. Nu ai schimba nimic important la ea. Întotdeauna vor fi neînțelegeri și conflicte într-o relație. Dar dacă este ceva cu adevărat semnificativ ce ai dori ca ea să schimbe, acesta este un semnal de alarmă. În perioada de început a relației, când creierul este cufundat în hormonii dragostei, ești dispus să treci cu vederea defectele sau să ți se pară ciudat de adorabile. Dar, după câțiva ani, când hormonii s-au disipat, defectul respectiv va începe să-ți zgârie sufletul. Ține minte: oamenii rareori se schimbă, iar căsătoria nu o va schimba nici pe ea. Dacă este vreun lucru cu care știi, în adâncul ființei tale, că nu poți trăi, atunci e timpul să mergi mai departe pe drumul tău. Vă pierdeți timpul unul altuia.
 
4. Ea este cel mai bun prieten al tău. Atracția fizică și admirația reciprocă sunt, evident, indispensabile în orice relație. Dar fundamentul ei ar trebui să fie o puternică și adânc înrădăcinată prietenie. Patruzeci de ani mai târziu, amândoi vă veți fi pierdut forma fizică, veți fi ridați și cu libidoul scăzut. Ceea ce vă va ține mariajul solid, atunci când veți fi bătrâni și cărunți, este prietenia voastră. Așadar, dacă simți că iubita ta este prietena ta cea mai bună din întreaga lume, există multe șanse ca ea să fie aleasa ta. Vrei să-ți petreci tot timpul în compania ei? Face ea ca fiecare situație, precum mersul la un meci sau plata taxelor, să fie mai plăcută? Simți că ai putea să-i spui orice și simți că ea știe mai multe despre tine decât oricine altcineva? Da? Atunci, trebuie s-o păstrezi.
 
5. Gândul căsătoriei cu ea nu te sperie deloc. În timp ce imaginea unui om care tremură în papuci și are dubii în noaptea dinaintea nunții este o intrigă demnă de emisiuni TV și filme, adevărul este că atunci când te căsătorești cu persoana potrivită, nu vei fi speriat deloc.
De-a lungul întregii perioade de curtare și logodnă, până în noaptea dinaintea nunții mele, nu am avut niciun dubiu despre evenimentul ce se apropia. Ceea ce simțeam era fericire și așteptare entuziasmată. La fel ca celelalte sfaturi, în cazul tău poate fi diferit. Nu spun că dacă ești neliniștit nu ar trebui să te căsătorești. Dar dacă ai dubii frecvent cu privire la decizia luată, va trebui să te cercetezi în mod serios.
 
La nunta mea, tata-socru mi-a spus: “Căsătoria nu înseamnă să găsești o persoană cu care să poți trăi, ci să găsești persoana fără care nu poți trăi.” Când vei găsi acea femeie, vei fi sigur că ea este aleasa.
 
 
The Art of Manliness – How do you know when she is the one
Sursa foto: Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies and third party services. Ok