Prioritizează-ți iubirile

By |2021-07-10T13:29:07+03:0010 iulie, 2021|Categories: Articole, Ultimele articole|Tags: , , , |0 Comments
Sfântul Augustin a definit păcatul ca fiind o iubire în neorânduială: să pui prea mult preț pe lucrurile care nu merită și prea puțin pe cele care merită cu adevărat.
 
În schimb, a definit virtutea ca o iubire în rânduială.
 
Este ușor să declarăm că ne-am prioritizat corect iubirile. Dar nu cuvintele demonstrează unde este inima noastră, ci faptele.
 
Dacă spui ca Îl iubești pe Dumnezeu mai presus de orice, dar petreci mai mult timp pe Instagram decât citind Scriptura, de fapt iubești rețelele de socializare mai mult decât pe El.
 
Dacă spui că îți iubești copilul mai mult decât telefonul, dar nu-ți desprinzi privirile de pe ecran atunci când copilul îți vorbește, de fapt îți iubești telefonul mai mult decât propriul copil.
 
Dacă spui că îți iubești familia mai mult decât munca, dar continui să petreci ore inutile, în afara programului de lucru, la birou, îți iubești mai mult munca decât familia.
 
Dacă spui că vei trimite un mesaj, te vei ruga sau vei contacta pe cineva, pentru ca apoi să nu ții cont de acest lucru, îți pasă mai mult de păstrarea aparenței de grijă, compasiune și interes decât îți pasă de situația respectivă.
 
Ceea ce iubești cu adevărat se reflectă în felul cum îți petreci timpul, cum îți distribui atenția și cum iei decizii.
 
Felul în care acționăm în anumite situații izvorăște din tăria cu care prețuim anumite virtuți, in general. Când prețuim curajul, integritatea și loialitatea mai mult decât liniștea, popularitatea și succesul, ne vom purta cu curaj, sinceritate și adevăr.
 
Augustin credea că suferința umană era un efect al iubirii lucrurilor inferioare mai mult decât cele mărețe și al prețuirii celor finite, în detrimentul celor infinite. Însă, importanța prioritizării iubirilor noastre se extinde dincolo de fericirea noastră temporară, la cine vom deveni în cele din urmă. Pentru că, precum spunea James K.A. Smith, “ești ceea ce iubești.”
 
 
https://www.artofmanliness.com/articles/sunday-firesides-put-your-loves-in-order/
 
Sursa foto: Photo by Kelly Sikkema on Unsplash 

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies and third party services. Ok