Teoria evoluției și supremația albă

By |2021-07-21T09:19:42+03:0021 iulie, 2021|Categories: Articole, Ultimele articole|Tags: , , , |0 Comments
Având în vedere bagajul rasist din spatele teoriei evoluției, ați putea crede că susținătorii ei ar fi, oarecum, descumpăniți pentru a-i acuza pe criticii lui Darwin de „supremație albă”. Aparent, lucrurile stau exact pe dos.
 
Într-un articol pentru publicația Scientific American, Allison Hopper spune:
 
„Negarea teoriei evoluției este o formă de supremație albă”.
 
Allison Hopper este realizatoare de film și designer, cu o diplomă de master în design educațional la Universitatea New York. La începutul carierei sale, a lucrat la documentare pentru televiziunea Americană PBS (The Public Broadcasting Service). Doamna Hopper „a prezentat teoria evoluției și la conferința Big History, ținute în mai multe locuri, printre care și Amsterdam”.
 
Recent, Allison Hopper scria într-una dintre cele mai populare publicații științifice din America, următoarele:
 
”Vreau să demasc minciuna că negarea evoluției se referă la religie și să recunosc că la baza ei este o formă de supremație albă care perpetuează segregarea și violența împotriva corpurilor negre.”
 
Cât timp negarea evolutiei era considerată ca venind din zona religiei, aveam posibilitatea unei dezbateri pe acest subiect. Acum, însă, avem argumentul suprem; orice formă dedezbatere pe subiect, fie ea și cu argumente științifice, este o formă de rasism, astfel că poate ușor fi anihilată și cenzurată de platformele sociale sau mainstream media.
 
Ideea aici este că strămoșii noștri, care au creat primele culturi, au ieșit din Africa și au pielea închisă la culoare. Se presupune că scepticii evoluției vor să nege această istorie, susținând că o „linie continuă de descendenți albi separă moștenirea albă de corpurile negre. În lumea reală, această mitologie se traduce prin efecte letale asupra oamenilor care sunt negri. Allison susține că interpretările fundamentaliste ale Bibliei fac parte din epidemia știrilor false care alimentează, de fapt, diviziunea rasială”.
 
Ea conchide,
 
”Pe măsură ce avansăm pentru a anula rasismul sistemic în fiecare aspect al afacerilor, al societății, al mediului academic și al vieții, să fim siguri că o vom face și în educația științifică.”
 
Cu siguranță, au existat și există oameni religioși care s-au îndoit de evoluție din motive religioase, mai degrabă, decât din motive științifice și au și opinii personale rasiste. Totuși, ideea că rasismul poate fi susținut în mod logic din Biblie este ridicolă.
 
„După cum spune povestea biblică”, scrie doamna Hopper, „blestemul sau semnul lui Cain pentru uciderea fratelui său era o întunecare a pielii descendenților săi”. În narațiunea biblică nu există nimic în acest sens. Nici o persoană rezonabilă nu va ajunge la concluzia„supremației albe” după citirea Bibliei.
 
Doamna Hopper este îngrijorată de copii și de educația lor, dar vrea să ascundă trecutul urât al darwinismului. Versiunea ei de istorie este extrem de inexactă.
 
În accepțiunea darwinismului și conform cu pseudo-logica arborelui evoluției vieții, omenirea nu a avansat la fel, adică, în mod egal. Așa cum Darwin a explicat în descendența omului, africanii au fost prinși undeva între maimuță și om, sortiți să fie anihilați de popoarele mai avansate: „Rasele mai civilizate ale omului vor extermina și, cu siguranță, înlocui rasele sălbatice peste tot prin lume”. Darwin nu a încurajat acest lucru, dar l-a recunoscut ca fiind un fapt.
 
Vărul său însă, Francis Galton a extras din lucrarea lui Darwin ideea pseudo-științifică că rasele ar putea fi îmbunătățite prin „eugenie” (eugenie = disciplina care studiază aplicarea practică a biologiei eredității în ameliorarea genetică a individului – n.a.). Aceasta a devenit izvorul științific principal care a stat la baza practicii naziste și o justificare argumentată ”științific” pentru exterminarea raselor mai slabe.
 
În SUA, la începutul secolului XX, oamenii de știință respectabili din universități de top, au sprijinit plasarea în cuști și afișarea africanilor și a altora pentru a educa publicul în ceea ce privește adevărurile darwinismului. Înainte de Hitler, germanii au comis genocid în Africa, citând teoria darwiniană drept justificare. Politologul John West prezintă aceste lucruri într-o serie de documentare vizualizate pe scară largă și recunoscute critic – Human Zoos and Darwin, Africa and Genocide (Grădinile zoologice umane şi Darwin, Africa şi genocidul –n.a). Vorbind despre rasism și eugenie, West a urmărit, de asemenea, „Linia roșie de la Charles Darwin prin Margaret Sanger până la Planned Parenthood”. În ceea ce privește educația, manualul de biologie din mijlocul procesului Scopes din 1925, cuprindea atât darwinismul, cât și supremația albă. (Procesul Scopes sau „Procesul maimuței” se referă la o acțiune judiciară ce a avut loc la Curtea de Justiție din Dayton, Tennessee în 10 iulie 1925 care a verificat constituționalitatea unei legi aprobate în 13 martie același an, lege care interzicea ca în învățământ să fie predate acele teorii care contrazic Biblia – n.a.)
 
Acestea sunt doar câteva puncte din istoria relevantă. Mai sunt multe altele. Expresia „supremația albă” a fost deja împământenită în politică şi acum vrea să-și facă loc și în educația științifică. Scopul este de a ”hrăni” copiii (mințile lor) cu o minciună. Şi acest lucru trebuie combătut.
 
 
 
 
Autor: Ilie Vlassa, pentru Edictum Dei
Sursa foto: Photo by Eugene Zhyvchik on Unsplash 

Leave A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies and third party services. Ok